Pas op met…

Ook u kunt te maken krijgen met fraudeurs. Onderschat dat risico nooit. Lijkt een aanbieding te mooi om waar te zijn? Wees dan extra op uw hoede, want vaak is die mooie aanbieding helemaal niet zo mooi.

Alle advertenties die op het Stadvertentieblad verschijnen worden gemodereerd. We letten scherp op wat er online wordt gezet, en als we erges twijfels bij hebben kijken we er even met wat extra aandacht naar. Maar als u zelf een advertentie plaatst hebben wij er geen toezicht op wie er op reageert.

Onze tips zijn:

  • Plaats nooit uw exacte adres online. Laat het huisnummer weg, of laat de hele straatnaam weg.
  • Boek nooit geld over naar iemand die u niet kent. Dus ook één cent overboeken moet u nooit doen.
  • Als iemand zegt geld naar u te hebben overgemaakt controleer dat dan altijd via uw eigen pc of telefoon. Ga nooit af op wat een ander u in een scherm toont.
  • Heeft u twijfels? Vraag de persoon waar het om gaat dan eens naar diens Facebook account. Is die account nieuw? Wees dan op uw hoede.Nog steeds twijfels? Kap dan het contact af.
  • Wilt u iets van iemand kopen en moet u geld overmaken? Kijk dan eerst even op de website van de politie. Daar kunt u zoeken op basis van verschillende gegevens, en valt een daar bekende fraudeur meteen door de mand. Klik hier voor de link.
  • Maak van (pogingen tot) oplichting altijd melding bij zowel ons als de politie. Dat helpt enorm om het probleem aan te pakken.
  • Wees extra op uw hoede als iemand bij u langs wil komen om iets op te halen of te bekijken. Als u iets duurs te koop heeft trekt dat altijd de aandacht van mensen met minder fraaie bedoelingen.

Criminelen vinden altijd nieuwe manieren om anderen te benadelen. Daarom is elke melding over fraude, pogingen tot fraude et cetera meer dan welkom. Heeft u tips of adviezen? We horen ze graag.