Lokale adverteerders

Lokale winkeliers adverteren lokaal. Wie een winkel heeft in Appelscha heeft weinig aan een forse promotie in Venlo. De reclamebanners die meedraaien op elke editie van het Stadvertentieblad worden aangestuurd op regio. Zo kunnen we in de editie voor Appelscha reclamebanners vertonen van bedrijven uit Appelscha en omgeving.

Er zijn binnen elke regio al gauw 50 tot 100 bedrijven te vinden die lokaal willen adverteren. Dat zijn dus 50 tot 100 betalende klanten. En als je de reclame goedkoop houdt is men al snel genegen om te adverteren.

Een jaarplaats voor een banner is wat kosten betreft afhankelijk van de grootte van de gemeente waar iemand wil adverteren. Zo is Appelscha heel wat goedkoper dan bijvoorbeeld Amsterdam of Den Haag. We berekenen het tarief aan de hand van het aantal inwoners binnen een gemeente, tegen anderhalve cent per inwoner.

Zo kost een jaarplaats voor een banner in een gemeente met 25.000 inwoners dus 375 euro per jaar exclusief de BTW. Een absolute bodemprijs. Van dat bedrag is 40% voor u als provisie. Dus met de eerste twee zakelijke adverteerders heeft u uw startkosten er al uit. Heeft u na verloop van tijd 75 lokale adverteerders bij elkaar dan heeft u in dit voorbeeld al 11.250 euro aan inkomsten.